Liselott Lading

Föreläsare och framtidsspanare


En AI är din nästa kollega

Är er styrelse eller ledningsgrupp nyfiken på hur AI kan och kommer integreras i verksamheten?

I ”En AI är din nästa kollega” visar Liselott exempel på hur Elon Musks OpenAI (GPT3 AI) kan användas som en digital kollega och möjliggörare för digital tillväxt och skalbarhet - redan nu. Ögonöppnande. Konkret. Humoristisk.

Konceptet går att få som både föreläsning och heldagsworkshop där deltagarna får vara med i både idégenerering och genomförande av exempel.


En guidad tur till framtiden

Hur kommer vi leva i framtiden? Vart är tekniken på väg och hur förändrar den våra beteenden? Får man gifta sig med sin android? Är det möjligt att bara skaffa sig EN högre utbildning när man ska leva i 120 år? Kan man ens välja EN livskamrat då, eller ska man ha olika för olika perioder i livet? Och hur blir vardagslivet med servicerobotar i klädaffären?

Det här är föreläsningen för dig som på ett osentimentalt sätt vill förstå hur utveckling på olika områden kommer påverka oss, och som vill säkerställa att ni kanske ser den lite före alla andra.

Liselott är systemvetare, jobbar till vardags som förändringsledare inom IT och har arbetslivserfarenhet från olika perspektiv som styrelseledamot, VD, interimschef och linjechef.

I gränslandet mellan teknik och människor uppstår många nya beteenden som Liselott sätter ljuset på. Hon ger konkreta exempel på hur vardagssituationer kommer se annorlunda ut i framtiden.Boka Liselott